woensdag 11 juni 2014

Bloggen maakt je kwetsbaar


Een blog is iets persoonlijks, een stukje internet waarmee je iets van jezelf kan toevoegen aan de wereld. Hoewel ik het super leuk vind om te bloggen ben ik ook best wel gesteld op mijn privacy. Ik probeerde nooit teveel van mijzelf weg te geven, ondanks dat ik zag dat veel andere bloggers dat wel deden.


Ik ben van mening dat je nooit teveel over jezelf moet delen met anderen en al helemaal niet op het internet. Daar blijft het voor altijd bestaan en kan het op den duur ook tegen je gebruikt worden. Ik ben dus altijd erg voorzichtig geweest. Tot ik eens om mij heen begon te vragen, ook aan jullie, wat ik beter zou kunnen doen met mijn blog. In vrijwel iedere reactie kwam terug dat ik mijn blog wat persoonlijker zou kunnen maken. Na wat tijd om na te denken heb ik besloten hier toch iets mee te doen. Het zou immers stom zijn als ik al die feedback zou negeren.


Ik heb dus besloten wat meer van mijzelf in mijn blog te gaan steken. Iedere week een 'monday love' op maandag en zo nu en dan zal ik wat schrijven over andere persoonlijke onderwerpen. Toch blijf ik voorzichtig hoor. Bloggen maakt je kwetsbaar. Dat is iets waar ik vrij zeker van ben. Hoe dan ook, vanaf nu zal ik letterlijk mijn hart en ziel in mijn blog gaan steken en ik hoop dat dat tot een mooi resultaat zal leiden. Dat is waar ik het uiteindelijk voor doe, dus ik ben heel benieuwd!


Wat zou jij graag terug zien op mijn blog?Bron hoofdfoto

6 opmerkingen:

 1. Het is wel leuk om persoonlijke dingen in een artikel te schrijven maar ik zelf doe het ook niet vaak, soms is het wel goed om te vertellen hoe het met je gaat enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp je helemaal, mensen volgen je om jou als persoon. Ze kijken graag naar je of vinden je stijl leuk. In mijn omgeving weet bijna niemand dat ik blog, dat heb ik expres gedaan omdat ik anders misschien vreemde reacties krijg. Wat betreft privacy vertel ik zeker niet teveel over mezelf, hoewel ik natuurlijk geen gekke geheimen heb maar toch. Ik laat wel zien wie ik ben als persoon en een beetje wat ik doe in mijn dagelijkse leven, maar ik geef geen uitgebreid verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet zeggen dat ik best wel persoonlijk blog af en toe, maar ik trek wel mijn grenzen met wat ik deel. Ik denk van te voren eerst goed na over wat ik online zet en schrijf. Maar ik ben zelf ook wel een persoon, en vind het niet erg om me te uiten hoe ik ben, de mensen volgen me om wie ik ben en waarderen dat. Het is ook niet goed om een masker op te hebben! Maar je doet het goed girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap wel dat je het lastig vind om persoonlijk te bloggen. Zelf deel ik best veel over mijzelf, maar de mensen om mij heen komen niet op mijn blog, ook omdat de meesten daar totaal niet op zitten te wachten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed van je dat je persoonlijker gaat worden, mensen blijven toch altijd nieuwsgierig naar wat je doet. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar vind ik. Waar trek ik de grens, dat ik wat ik me constant afvraag...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!