Pagina's

zondag 24 augustus 2014

REVIEW: Clarins Pure and Radiant Mask


Ik ben gek op lekkere gezichtsmaskers zoals jullie misschien wel weten, vandaar dat ik niet kon wachten om er weer één te testen. Dit keer is de Pure and Radiant Mask with Pink Clay van Clarins aan de beurt! Kijk je mee?



De verpakking
De verpakking is, zoals je kunt zien, een mooie lichtgroene tube. Hij is een beetje mintgroen met een witte dop en een gouden randje. Erg mooi om te zien vind ik zelf. Waarom dit masker mij zo nieuwsgierig maakte, is vanwege het feit dat er roze klei in zit. Normaal gesproken ben ik helemaal niet zo van de kleimaskers omdat ik ze altijd toch een beetje vreemd vind ruiken, maar als er roze voor staat wil ik het wel een kans geven, haha.

Wat mij direct opviel aan de verpakking is dat er niet precies op staat wat het masker doet en voor welke huidtypes hij geschikt is. Op de achterkant staat enkel deze tekst:

'Apply to cleansed face and neck (avoid the eye contour area). Leave on 5-10 minutes. Rinse off with cool water.'


De werking
Gelukkig kon ik op het internet meer informatie vinden over dit gezichtsmasker. (Dit zal overigens ook wel op het doosje staan, maar die had ik helaas niet meer).

'Clarins Masque Purifiant Eclat is een masker voor de vette tot gecombineerde huid dat zorgt voor een egale, frisse huid die niet glimt. Uw huid voelt na gebruik van dit masker van Clarins zijdezacht aan. Masque Purifiant Eclat is geschikt voor de gevoelige huid. Breng het masker 1 tot 2 keer per week aan op de gereinigde, droge huid en laat het 5 tot 10 minuten inwerken. Verwijder het masker vervolgens met koud water.' 

En dan nu de test. Ik heb normaal gesproken een normale tot gecombineerde huid, dus dit masker is opzich geschikt voor mij. Ik heb voor de foto een beetje van het masker op mijn hand gedaan. Zoals je kunt zien is het een roze/bruinachtige substantie. Het voelt erg zacht aan en is lang niet zo dik als je van een kleimasker zou verwachten. Toen ik het masker op mijn gezicht aanbracht viel mij meteen op hoe lekker hij rook. Dus niet die vreemde geur die mij normaal gesproken van kleimaskers zo tegenstond! Een aangename verrassing dus! Daarnaast smeert het masker gemakkelijk uit en heb je niet zo gek veel nodig om je gezicht te voorzien van een goede hoeveelheid. 


Het resultaat
Nadat ik het masker, zoals aangegeven staat, met koud water heb afgespoeld en mijn gezicht zachtjes heb drooggedept voelt mijn gezicht heerlijk fris en inderdaad erg zacht aan. De plekjes rond mijn neus en kin, die normaal gesproken wat vettig aanvoelen, zijn nu lekker schoon en glimmen niet meer. Ik ben dus dik tevreden over dit product!

Dit gezichtsmasker kost € 25,50- en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en verschillende (luxe) drogisterijen zoals Ici Paris XL en Douglas.

17 opmerkingen:

  1. Klinkt als een superfijn masker! Mijn eigen huid doet sinds een paar dagen een beetje gek. Normaal heb ik altijd een hele stabiele huid zonder onzuiverheden of roodheid, maar nu is mijn huid rond mijn neus heel droog. Gisteren heb ik ook lekker masker opgedaan van AHAVA, die je kon laten zitten in de nacht. Werkte erg goed! Goede review heb je ook geschreven, je hebt een fijne schrijfstijl!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je lieve compliment! Misschien komt het wel door het weer dat je huid even moeite heeft, of heb je een nieuw product gebruikt waar je vreemd op reageert! X

      Verwijderen
  2. Klinkt wel heel fijn! Ik heb zelf een roze klei masker van Cattier Paris, die vind ik ook wel heel fijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijne review. Ik gebruik eigenlijk geen maskers.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt goed! Fijn dat het in een tube zit. Je hebt er een fijne review van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er goed uit! Fijne review!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn review! Ik heb deze nog nooit geprobeerd, maar lijkt me heerlijk! x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me een goed product voor een mooie prijs :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn artikel. Een mintgroene tube met een roze klei daar kan ik ook enthousiast van worden. Ik heb zelf een vrij droge huid maar het lijkt me wel een fijne creme. Liefs Marlissa

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijne review ! Het klinkt als een heel fijn masker ! Ik ben zelf ook nog opzoek naar een fijn masker dus deze onthoud ik zeker :) X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat masker lijkt mij erg fijn! Ik gebruik momenteel eentje van Yves Rocher.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat maskertje lijkt mij erg fijn! Ik moet echt binnenkort
    weer eens een masker opdoen, veel te lang geleden!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wow klinkt super fijn!!!

    New blogpost on the blog...x

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!