Pagina's

donderdag 25 september 2014

TIP: Gezond & gemakkelijk ontbijt


Persoonlijk houd ik helemaal niet van brood als ontbijt. Ik eet het liefst iets wat minder zwaar op de maag ligt, makkelijk weg eet en toch vult. Vandaar dat ik mijn dag altijd begin met een beetje yoghurt. Sinds kort gebruik ik daar superfoods doorheen en ik vertel jullie graag hoe je dit lekkere en gezonde ontbijt gemakkelijk zelf kunt maken!


Dit zijn de ingrediënten die ik gebruik. Natuurlijk bestaan er nog veel meer superfoods, dus je bent vrij in het kiezen van jouw eigen ingrediënten. Ik doe altijd eerst wat yoghurt in een schaaltje en dan doe ik daar muesli bij. Let op: geen cruesli dus! Het mag wel als je geen muesli lust, maar het is een stuk ninder gezond. Cruesli wordt namelijk zo knapperig vanwege de toegevoegde suikers en dat is bij muesli niet het geval! Daarna voeg ik de cacao nibs, de moerbeien en de kokos chips toe en klaar is mijn gezonde ontbijt!



Misschien vind je het interessant om te weten waar deze superfoods precies goed voor zijn.

Moerbeien
Moerbeien zijn vetvrij, natriumarm en bevatten geen toegevoegde suikers. Ze zijn rijk aan ijzer, vezels, vitamine C, calcium en eiwitten. In het Engels worden ze ook wel 'mulberries' genoemd. Ik was erg benieuwd naar de smaak hiervan en mijn collega omschreef het als een soort rozijnen. Nadat ik geproefd had begreep ik goed wat zij bedoelde, alleen zijn moerbeien niet zo extreem zoet als rozijnen. Je kunt de smaak ervan meer vergelijken met die van krenten. Lekker hoor! Tip: moerbeien zijn ook lekker om gewoon als snack te eten.

Kokos chips
Ik ben zelf helemaal gek op kokos. Of dit nu door mijn eten zit of in een bodylotion, de smaak en geur ervan vind ik heerlijk! Deze kokos chips zijn rijk aan vezels en zijn daarom erg goed voor de spijsvertering. Ook hebben ze een antibacteriële werking, kunnen ze helpen bij maag- en darmkrampen en bij diarree. Tot slot kunnen ze ook helpen bij het afvallen! 

Cacao nibs
We weten allemaal dat chocola ons gelukkig kan maken. Vandaar dat cacao nibs ook een positief effect op je humeur hebben! Ook je energielevel en je concentratieniveau krijgen een boost wanneer je regelmatig cacao nibs eet en ze werken mee aan een evenwichtige bloedstroom. Cacao nibs zijn één van de allerrijkste anti-oxidantbronnen op aarde. Daarnaast smaakt het ook nog eens super lekker. Alsof je een beetje pure chocolade door je yoghurt hebt gedaan! Tip: eet 5 tot 10 gram per dag.

Waarmee ontbijt jij het liefst?

9 opmerkingen:

  1. Het ziet er lekker uit! Zelf ben ik echt een moeilijke ontbijter krijg in de ochtend bijna niks weg x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lekker ontbijtje zeg! Ik zit nu ook aan een soortgelijk ontbijtje met Griekse yoghurt, chia, kokos, spelt, moerbeien en hennepzaad :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt allemaal inderdaad gezond, maar ik zit daar helaas niet vol van :(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hou absoluut niet van moerbeien, dus die sla ik over, maar de choco nibs lijkt me erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goede tip, ziet er idd lekker uit! Ik ontbijt het liefst warm ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh het ziet er zo lekker uit, al ben ik echt een broodeter (jaja hoe slecht), maar het liefst zou ik zelfs 's avonds brood eten haha. Toch wil ik dit ooit eens proberen, maar ik vind het zo zonde wanneer ik het niet lekker vind, niemand anders hier in huis gaat het opeten dan.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!