dinsdag 16 juni 2015

TIP: Een mediakit ontwerpen


Een artikel voor al mijn mede-bloggers vandaag, want we zijn er immers ook om elkaar af en toe te helpen, toch? Laatst zag ik de term mediakit voorbij komen en hoewel ik eerst totaal geen idee had wat dat moest voorstellen, ben ik mij er toch in gaan verdiepen. Ik wil natuurlijk ook het beste voor mijn blog, dus nadat ik wat onderzoek had gedaan besloot ik om aan de slag te gaan. Ik begon met het ontwerpen van mijn eigen mediakit.

Een mediakit is een soort samenvatting van je blog: wat voor soort artikelen er te vinden zijn, hoe lezers en bedrijven contact met je kunnen opnemen en eventueel nog wat statistieken die belangrijk zijn. Het is een kort overzicht waardoor mensen in één oogopslag kunnen zien wie je bent en wat je te bieden hebt. Je kunt het zien als een CV, maar dan voor je blog. Klinkt best logisch eigenlijk, dat je deze zou 'moeten' hebben. Ik wist sinds een paar dagen geleden alleen nog helemaal niet dat dit bestond. Aangezien ik graag wil groeien met mijn blog heb ook ik een mediakit nodig om mee te tellen. Dus ik heb tijdens een periode van studie-ontwijkend gedrag wat dingen geprobeerd. Op de website van PictoChart ben ik aan de slag gegaan en heb ik helemaal op eigen houtje voor onderstaand resultaat gezorgd. Ik ben stiekem best een beetje trots eigenlijk!


Ik heb mijn mediakit op mijn blog geplaatst onder het tabblad 'About', zodat iedereen die geïnteresseerd is in mijn blog deze automatisch onder ogen krijgt. Als je het interessant vind om ook een mediakit te maken kun je gewoon even op de link klikken. Dan kom je op de website van PictoChart uit en kan je lekker creatief gaan doen. Ik ben heel benieuwd naar de ontwerpen die jullie gaan maken, dus laat het mij even zien als ze af zijn. Dat lijkt me leuk!

Heb jij al een mediakit voor je blog?

Liefs, Donna Luisa

16 opmerkingen:

 1. Wat een handige tip! Die moet ik ook maar eens gaan doen na mijn tentamens! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou wat een leuk idee is dit zeg!!! Super tof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gaaf! Ik wil dit ook al een tijdje maken maar ik kom er maar niet aan toe..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je eenmaal even de tijd hebt is het echt leuk om te doen! :)

   Verwijderen
 4. Leuk idee, dit heb ik ook nog niet! Toch maar eens met Photoshop aan de slag gaan dan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, super leuk! Via de link in mijn artikel is het alleen denk ik wel makkelijker!

   Verwijderen
 5. wat leuk deze mediakit, ik heb het niet maar het ziet er wel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zeg! Dit heb ik nog niet. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een handige tip! Misschien ga ik dit ook maar eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!