Pagina's

vrijdag 26 september 2014

WEEKLY FITPOST #21


Iedere week schrijf ik een fitpost om niet alleen jullie, maar ook mijzelf gemotiveerd te houden. Voor iedereen die sportiever, slanker of fitter wil worden verzamel ik foto's en tips. Zo gaat het je vast nog beter lukken om je doel te bereiken! Deze week staan onze benen in de spotlights!



Ga lekker hardlopen! Als er iets goed is voor je benen is dat het wel. Door regelmatig hard te lopen train je je benen, waardoor ze veel sterker en strakker zullen worden. Bouw het wel rustig op en probeer niet in eens ongetraind aan een 10km loop mee te gaan doen.



Koop een boxzak of ga naar de sportschool en laat je helemaal gaan. Kickboxen is niet alleen super goed om je armen te trainen en sterker te worden, maar ook je benen worden er gespierder van! Probeer dus niet alleen maar te slaan tegen die zak, maar geef er ook een paar flinke trappen tegen aan. Je zal je er nog goed door voelen ook, want je kunt eventueel al je boosheid of frustraties meteen kwijt!



Ben jij gek op de wintersportvakantie? Heb jij even mazzel. Met skiën en snowboarden ben je namelijk heel intensief je benen aan het trainen! Bedenk maar eens hoeveel kracht je in je benen moet hebben voor die spannende afdalingen en hoeveel spierpijn je na de eerste dag weleens kan hebben! Een super leuke manier om in vorm te komen!



Squats zijn niet alleen goed voor je booty, maar ook voor je benen! Door iedere dag een set van squats en lunges te doen zullen je benen al gauw strakker en gespierder worden! Het is een kwestie van doorzetten, maar dan heb je wel wat!



Misschien heb je zo geen idee wat deze oefening inhoud, maar als je even naar YouTube gaat en daar 'jumping jacks' intypt zul je snel genoeg begrijpen wat je moet doen. Het is een hele goede oefening voor je benen en ook meteen voor je conditie. Bij het doen van deze oefening zul je namelijk echt wel wat energie nodig hebben.

Bron hoofdfoto

Welke oefeningen of sporten doe jij om je benen te trainen?

4 opmerkingen:

  1. Super fijne inspiratie weer. Vooral de jumping jacks lijken mij nog best heftig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne post! Ik ben gisteren weer wezen sporten, lekker veel spierpijn nu! x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah ik heb zo zin in wintersport! Ski-plaatjes helpen niet haha. Leuke post!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik doe zelf kickboksen en ik vind het echt een top sport! Het helpt ook heel goed voor je frustraties, want die kun je er in een les zo uitgooien!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!