vrijdag 28 november 2014

WEEKLY FITPOST #28: Caloriearme snacks


Als je wat wilt afvallen of gewoon goed en gezond wilt eten is het soms best lastig om te bepalen wat je nu wel of niet mag nemen. En natuurlijk wil je jezelf wel zo af en toe belonen als je de hele week gezond bezig bent geweest en ook nog eens vier keer hebt gesport! Maar om dan meteen een reep chocola weg te werken geeft ook niet helemaal een goed gevoel. In plaats daarvan kun je beter één van deze snacks nemen, want deze bevatten helemaal niet zoveel calorieën! Lees maar mee.

1. Ongezouten noten
Je kunt deze kant en klaar in de supermarkt of op de markt kopen, maar je kunt er ook zelf nog iets extra's mee doen. Als je namelijk wat ongezouten noten op de bakplaat legt en de oven voor verwarmt op 200 graden, kun je ze daarna lekker een paar minuten laten roosteren. Deze snack bevat ongeveer 200 calorieën.

2. Popcorn
Dit is zeker weten mijn favoriet, vandaar dat ik hem ook als foto heb gebruikt in het begin haha. Zoute popcorn is namelijk helemaal niet zo slecht voor je als je zou denken. Je kunt sowieso natuurlijk beter zoute dan zoete popcorn nemen, want zoete popcorn bevat veel suiker. Neem een bakje zoute popcorn en je bent slechts 170 calorieën aan het innemen. Valt best mee, toch?

3. Olijven
Ik wist zelf niet eens dat deze gezond waren voor ik het van iemand hoorde. Natuurlijk is olijfolie wel heel vet, dus probeer dat te vermijden. Maar als je gek bent op olijven is het helemaal niet erg om hier eens wat van te nemen. Ze vullen goed en bevatten ongeveer 10 calorieën per stuk. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je er mag nemen.

4. Geroosterde groenten
Eerst zul je deze misschien niet zo aantrekkelijk vinden, maar wist je dat je van groenten ook lekkere groenten chips kan maken? Verwarm de oven voor op 200 graden, leg wat stukjes groenten (paprika, koolraap, etc.) op de bakplaat en sprenkel er een klein beetje olie en zout overheen. Laat het nu ongeveer een kwartiertje in de oven staan en vervolgens heb je een lekkere, knapperige snack klaar staan!

5. Rijstwafels
Ik dacht tot een uur geleden dat rijstwafels helemaal niet zo goed voor je waren, omdat ze zoveel calorieën bevatten. Ik las namelijk dat drie rijstwafels al 240 calorieën bevatten bij elkaar opgeteld. Blijkt het dus dat dat een heel ander soort rijstwafel is en niet die ik in de kast heb staan! Een gewone rijstwafel bevat namelijk maar 27 calorieën. Dat is niets! Als je dus nog trek hebt 's avonds kan je best twee rijstwafels eten om je honger gevoel te stillen of om gewoon lekker iets te snacken te hebben.

Welke gezonde snacks vind jij lekker om te eten?

Bron hoofdfoto

3 opmerkingen:

  1. Vooral die rijstwafels en de ongezouten noten zijn bij mij favoriet om te eten! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik dan voor de ongezoute noten zou gaan, rijstwafels vind ik zo vies!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vooral de ongezouten noten en rijstwafels vind ik lekker :) En popcorn, maar alleen als ze super zoet zijn, alleen dan is het niet meer gezond, haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!