woensdag 11 februari 2015

FOOD: Gezonde guacemole


Ik ben helemaal geen keukenprinses eigenlijk. Nooit geweest ook. Maar je moet zo af en toe iets nieuws proberen, dus dat heb ik gedaan. Samen met mijn zusje Dominique ben ik aan de slag gegaan en heb ik wat lekkere en vooral gezonde dingen gemaakt. Vandaag deel ik ons eerste resultaat met jullie. Een absolute aanrader: zelfgemaakte guacamole!

Er gaan heel wat verhaaltjes rond over avocado's. Zijn ze nu goed voor je of niet? Als we onze foodie Rens Kroes mogen geloven zijn avocado's mega gezond en zitten ze vol goede vetten. Wat calorieën betreft is een avocado wat minder goed voor je, maar wie let er nu alleen maar op calorieën? Ik niet in ieder geval. En de guacamole die ik jullie vandaag laat zien is trouwens een hele gezonde. Er zit geen crème fraîche of zo doorheen, dus ook voor de meiden die op hun lijn willen letten is dit een fijn recept!Wat heb je nodig?
- 1/2 avocado
- 5 cherry tomaatjes
- 1/2 teentje knoflook
- peper en zout

Wat moet je doen?
Snijd de avocado door midden en laat de kant met de pit erin even liggen. Deze is namelijk langer houdbaar dan de andere helft. De helft zonder pit ga je dus als eerst gebruiken. Pak nu een mesje en snijd de avocado in de lengte in reepjes. Doe dit daarna ook in de breedte, zodat je allemaal kleine vierkante stukjes ziet verschijnen. Als je dit gedaan hebt kun je met een lepeltje de avocado leeg schrapen en in een bakje doen.

Pak nu de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft. Vervolgens snij je iedere helft in drie stukjes, zodat je vrij kleine stukjes tomaat overhoud. Deze doe je bij de avocado in het bakje. Nu is het tijd om het knoflook teentje in mini stukjes te snijden. Ben je daar klaar mee? Dan voeg je die stukjes ook aan het bakje toe. Doe er nu op smaak nog wat peper en zout bij en klaar is je supergezonde guacamole! Lekker voor op een cracker, maar ook als dipsausje voor bij de chips.

Maak jij weleens zelf guacamole?

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!