vrijdag 20 maart 2015

BEAUTY: Wenkbrauw tutorial!


Hi meiden! Vandaag heb ik even een heel ander artikel voor jullie geregeld. Dit is namelijk een gastblog van Desi, een meisje dat ik ken. Ik vind dat zij haar wenkbrauwen altijd erg mooi doet en toen ze voorstelde een tutorial voor op mijn blog te schrijven leek mij dat heel leuk. Hopelijk vinden jullie het net zo leuk om dit te lezen en leren jullie er wat van! Veel leesplezier.


Hi! Ik ben Desi Beentjes. Ik ben twintig jaar oud en ik heb mijn diploma Mode- en interieurstylist op zak.  Op dit moment studeer ik aan een modevakschool en werk ik freelance voor de zondagsbijlage van het AD waar ik DIY's verzin, uitwerk en fotografeer. Ook kun je me vinden op de Geitenboerderij in het Amsterdamse bos waar ik kinderfeestjes organiseer en in de horeca werk. Toen Donna Luisa mij laatst een compliment gaf over mijn wenkbrauwen, stelde ik voor om een tutorial te maken. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en er iets uit kunnen halen!


De producten die ik gebruik om mijn wenkbrauwen mee te doen zijn de Catrice Brow Set, de Mac Pro Longwear Concealer NC30 en de Catrice Fixing Brow Wax. Ik gebruik drie verschillende kwasten, namelijk de Zoeva Eyeliner Brush Bamboo Set, de Zoeva Detail Liner 312 en de Zoeva Shader Brush Bamboo Set. 


Hier boven zie je mijn gezicht zonder make-up. Zo kun je straks goed het verschil zien tussen mijn wenkbrauwen voor en na het opmaken.


Ik begin met het aanbrengen van een laagje foundation op mijn gezicht. Hiervoor gebruik ik de Mac Face and Body. Dan pak ik de Catrice Brow Fix Gel en breng ik een laagje aan op mijn wenkbrauwen. Ik doe dit, omdat ik best wel 'wilde' wenkbrauwen heb en ik merk dat als ik dit pas aan het eind doe dat mijn wenkbrauwen dan een beetje messy worden.


Dan breng ik met behulp van de Zoeva Eyeliner Brush Bamboo Set de lichtste kleur van de Catrice Brow Set aan op mijn beide wenkbrauwen. Dit doe ik door kleine bewegingen te maken. Ik vul mijn wenkbrauwen dus eigenlijk op door hele kleine strookjes te maken. 


Vervolgens breng ik de donkere kleur van de Catrice Brow Set aan met de Zoeva Detail Liner 312. Dit doe ik eigenlijk alleen in de 'staart' van de wenkbrauw om deze wat meer definitie te geven. Ik beweeg daarbij mijn kwast altijd met de haargroei mee. Aan het begin van mijn wenkbrauwen maak ik wat strookjes naar boven zodat daar wat haartjes omhoog komen te staan. Zo lijken mijn wenkbrauwen daar wat voller. 


Om de randjes van mijn wenkbrauwen iets strakker te maken en eventueel wenkbrauwpoeder weg te vegen ga ik met de Zoeva Shader Brush Bamboo Set kwast met wat concealer erop langs de randjes. Hiervoor kan je ook een ander plat oogschaduw kwastje gebruiken. 


En dan is het dit het resultaat. Ta-da!


En dan hier het resultaat met de rest van mijn make-up. Ik heb een winged eyeliner gemaakt, mijn wimpers gekruld en wat mascara opgedaan. Onder mijn ogen heb ik nog wat concealer aangebracht en op mijn wangen een crème blush. Op mijn lippen draag ik mijn favoriete lipkleur Mac Velvet Teddy. 

Als je het leuk vind kun je Desi volgen op Instagram, Pinterest en United Wardrobe!

Zou jij vaker een make-up tutorial op mijn blog willen zien?

10 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!