Pagina's

dinsdag 24 maart 2015

FOOD: Lekkere en gezonde lunch!


Ik schrijf niet vaak artikelen over eten, maar zo af en toe vind ik het leuk om een receptje met jullie te delen. Ik ben al een tijdje bezig met gezonde voeding en ik probeer er ook zoveel mogelijk op te letten dat ik verantwoorde dingen eet. Het is alleen zo lastig als je op een gegeven moment alles een beetje zat raakt. Daar had ik zelf ook last van, maar toen kwam ik toevallig een foto tegen die mij heel erg aansprak en toen ben ik zelf aan de slag gegaan! 


Deze lunch is super makkelijk om te maken en hij is ook nog eens lekker én gezond. Wat wil je nog meer? Ik heb twee volkoren crackers gebruikt, omdat deze het meest verantwoord zijn. Toen heb ik een avocado door de helft gesneden en één helft in kleine stukjes gesneden en verdeeld over de crackers. Ondertussen stond er al een pan met water op het vuur om twee eitjes in te koken. Toen deze klaar waren (eigenlijk wilde ik ze helemaal hard gekookt maar ik krijg dat op de één of andere manier nooit voor elkaar, hoelang ik ze ook laat koken) heb ik ze in plakjes gesneden en boven op de rest gelegd. Een beetje peper en zout toevoegen en je kunt lekker gaan genieten. Eet smakelijk!

Heb jij nog tips voor een lekkere en gezonde lunch?

13 opmerkingen:

  1. super lekker alleen ben niet zo'n fan van avocado!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie altijd dat iedereen dit eet, maar ik ga bijna over mijn nek van avocado haha. Ik vind het ZO vies, dus dit is al niets voor mij. Super jammer want je kunt er heel veel mee doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah wat jammer, want je kan er inderdaad heel veel lekkere combinaties mee maken!

      Verwijderen
  3. Ik wil ook zo graag de combinatie avocado met ei proberen! Ik heb het nog nooit eerder gegeten, wel los van elkaar. Maar door afbeeldingen zoals deze krijg ik er altijd zin in haha <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt de moeite waard hoor haha!

      Verwijderen
    2. Avocado met ei en gerookte zalm, heerlijk. Je maakt een sausje van een beetje citroenmayonaise, wat ketchup en een beetje whiskey of cognac er in. Peper en zout naar smaak en je hebt een heerlijk cocktailsausje. Alles snijden, op het brood verdelen en een beetje dressing er over. Heerlijk!

      Verwijderen
    3. Klinkt heerlijk Marian! Bedankt voor de tip!

      Verwijderen
  4. dat is niet goed voor je als deskundige raad ik je dit niet zo snel aan
    want dat eigeel is niet goed gekookt en dat kan verleiden tot buikpijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!