vrijdag 12 september 2014

WEEKLY FITPOST #19


Iedere week schrijf ik een fitpost om niet alleen jullie, maar ook mijzelf gemotiveerd te houden. Voor iedereen die sportiever, slanker of fitter wil worden verzamel ik foto's en tips. Zo gaat het je vast nog beter lukken om je doel te bereiken! Deze week vertel ik je welke oefeningen je nodig hebt voor een strakke en gespierde buik!
Trek je benen op in een hoek van 90 graden en maak korte bewegingen met je bovenlichaam richting je knieën. Zo train je je bovenste buikspieren.Daarna zijn je onderste buikspieren aan de beurt. Houd je voeten recht op de grond en reik met je bovenlichaam naar je knieën. Trek niet aan je nek, maar houd je handen alleen achter je hoofd ter ondersteuning.Bij deze oefening trek je je benen weer op in een hoek van 90 graden, maar nu strek je je rechterbeen en beweeg je je rechter elleboog naar je linkerknie. Daarna doe je het precies de andere kant op. Dan strek je dus je linkerbeen en beweeg je je linker elleboog naar je rechterknie. Houd je handen lichtjes achter je hoofd ter ondersteuning. Probeer dit zo vaak mogelijk te doen en bouw het op. Planken is goed voor je hele lichaam, dus ook voor je buikspieren! Probeer je lichaam zo recht mogelijk te houden tijdens deze oefening en let vooral op dat je niet gaat 'hangen' in je rug. Als het je te zwaar wordt stop dan, want als je je lichaam niet recht kan houden kan je een rugblessure oplopen. Het is belangrijk dat je deze oefening beetje voor beetje opbouwt. En wist je dat planken ook zijwaarts kan? Dit is niet alleen goed voor je buikspieren, maar ook voor je evenwicht. In het begin zal deze oefening vrij lastig zijn, maar je zult zien dat oefening kunst baart! Ga op je zij liggen en duw jezelf met de arm die het dichst bij de grond is omhoog. Doe je andere arm in je zij en probeer je lichaam zo recht en stil mogelijk te houden zolang als je kunt.

Bron hoofdfoto

Welke oefeningen doe jij om ervoor te zorgen dat je buik strakker en gespierder wordt?

6 opmerkingen:

  1. Handig artikeltje! Vroeger heb ik nog wel eens buikspieren gedaan, maar nu vind ik het toch wel erg lastig om er tijd voor vrij te maken en er motivatie voor te krijgen :) Maar opzich hoeft het van mij ook niet per se, want van mezelf heb ik al een redelijk strakke buik, gewoon lekker gezond eten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig artikel! Ik heb deze oefeningen gisteren nog maar gedaan tijdens de groepsles die ik in de sportschool volgde. Crunches vind ik niet zo leuk om te doen, dan sta ik liever een aantal minuten in plankhouding, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handige artikel! Helaas heb ik nog geen motivatie gevonden om het ook echt te doen, hopelijk krijg ik die binnenkort wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!