vrijdag 19 september 2014

WEEKLY FITPOST #20


Iedere week schrijf ik een fitpost om niet alleen jullie, maar ook mijzelf gemotiveerd te houden. Voor iedereen die sportiever, slanker of fitter wil worden verzamel ik foto's en tips. Zo gaat het je vast nog beter lukken om je doel te bereiken! Deze week vertel ik je welke oefeningen je kan doen om je armen te trainen. En wees gerust, je zult niet ineens enorme spierballen krijgen hoor! Haha.
Het is misschien niet je meest favoriete oefening, maar goed voor je armen is het wel. Door regelmatig push ups te doen leer je je volle gewicht op te drukken. Reken maar dat je armen daar sterker van worden!Met deze 2-in-1 oefening train je niet alleen je armen, maar ook je buikspieren. Neem de afgebeelde houding aan en beweeg het gewichtje van links naar rechts naast je lichaam. Je zult merken dat je hier ook echt je buikspieren bij gebruikt, want na een aantal keer van links naar rechts te bewegen ga je dat vanzelf voelen!Eentje die je ook gemakkelijk thuis kunt uitvoeren is gewicht heffen. Dit kun je met echte gewichtjes doen, maar ook met andere zware objecten die je in huis hebt. Als je maar twee dezelfde objecten gebruikt. Lift de gewichten vanaf ooghoogte tot helemaal boven jezelf uit en herhaal dit zo'n 15 keer. Wissel af door verschillende oefeningen te doen. Zo kun je de gewichten bijvoorbeeld ook in je handen nemen en je ellebogen ter hoogte van je heupen houden en ze vervolgens op te tillen door de gewichten naar je borst je toe bewegen!Met deze rubberen elastieken kun je je armen ook goed trainen. Bekijk bijvoorbeeld dit filmpje eens om wat inspiratie op te doen!En daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg apparaten in de sportschool te vinden waarmee je je armen kunt trainen. Kortom, probeer gewoon wat voor jou het fijnst werkt en ga lekker aan de slag. Succes!

Bron hoofdfoto

Op welke manier train jij het liefst je armen?

5 opmerkingen:

  1. Ik doe kickboksen en dat ik echt serieus een fijne manier om mijn armen te trainen! Ik zie na een paar work-outs al gelijk verschil in mijn boven armen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik oefen nu met gewichtjes! Leuk artikel :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou mijn armen echt moeten trainen, die zijn namelijk best slap!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!