zaterdag 8 november 2014

INSPIRATION: Lichtpuntjes


Het wordt eerder donker en even naar buiten gaan zonder jas is al echt niet meer mogelijk. Natuurlijk zit ik ook veel liever in de zon op een terras, maar ik probeer mijzelf te leren overal het beste van te maken. Zo ook van het najaar. De herfst en winter zijn niet mijn favoriete seizoenen, maar toch vind ik ze wel erg mooi. Om jullie te inspireren heb ik vandaag mijn 'lichtpuntjes' tijdens deze seizoenen op een rijtje gezet. Hopelijk kun jij zo ook wat meer van deze tijd van het jaar genieten!

Tijd om te lezen
Nu het eerder donker wordt en kouder blijven de meeste meiden liever thuis dan dat zij er nog op uit gaan. Daardoor houd je tijd over om eindelijk eens dat spannende boek uit te lezen of te beginnen aan een super dik boek dat je altijd al eens wilde gaan lezen! In de zomer heb je hier veel minder behoefte aan, dus grijp je kans wanneer je toch lekker op de bank zit onder een warm dekentje!Lekker eten
Vooral rond Kerst lijkt het alsof er ineens allemaal heerlijke recepten en gerechten tevoorschijn komen. Alsof zij tijdens de zomer een soort verstoppertje met ons hebben gespeeld en nu pas weer gemaakt willen worden. Ga op je vrije dag eens lekkere chocoladekoekjes bakken of leer van je moeder of oma hoe je nu echt een goede, stevige soep kunt maken!

Liefde
Lijkt het soms niet alsof we ons tijdens de koude, donkere dagen veel beter realiseren hoe blij wij zijn met onze vriendinnen, familie en vriendjes? Ik heb dat in ieder geval wel. Ik merk dan hoe fijn het is om geliefden te hebben waar je altijd bij terecht kunt. Iets wat je niet zomaar toekomt, dus wees er vooral erg zuinig op!

Geurkaarsen
Dit is denk ik wel mijn favoriet. Er komen tegenwoordig steeds meer merken op de markt die allerlei heerlijke geurkaarsen maken. Zo kun je uit ontelbaar veel geuren kiezen en heb je voor ieder moment een andere fijne geur om je huis mee te omringen!Inspiratie
Door een middagje door een bos te wandelen of op andere plekken waar je de natuur zo goed kunt zien, merk je hoe mooi de herfst is. En dat leidt vanzelf tot inspiratie! Weet je dus even niet zo goed waar je over moet bloggen of heb je voor andere situaties inspiratie nodig? Ga dan lekker wandelen, maak je hoofd leeg en je zult vanzelf op goede ideeën komen! Vergeet ook vooral niet je camera mee te nemen om mooie momenten en plekjes vast te leggen.

Warme chocolademelk
Eindelijk een excuus om dit vreselijk slechte, maar oh-zo lekkere drankje te drinken. Hoewel we ons er maar al te goed bewust van zijn dat chocolademelk onwijs veel calorieën bevat, is het wel echt even een genietmomentje als je het drinkt. En je kunt natuurlijk altijd opzoek gaan naar een gezondere variant en die zelf maken!

Bron hoofdfoto

Wat zijn jouw lichtpuntjes in de herfst en winter?

3 opmerkingen:

  1. Mooi lijstje! Geurkaarsen maken mij ook altijd zo happy en gelukkig <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk een beetje dezelfde dingen als jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn lievelingsdrankje van nu: koffie mét chocolademelk. Dat is écht nog lekkerder dan de gewone chocolademelk haha. Heel erg leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!