vrijdag 7 november 2014

WEEKLY FITPOST #25: Sporten & make-up!


Vraag jij je steeds opnieuw af hoe je een beetje goed voor de dag kunt komen tijdens een workout? Dan ga ik je vandaag hopelijk blij maken met mijn tips. Ik sport het liefst in de ochtend, maar een net-uit-bed look vind ik zelf niet heel charmant. Toch zie ik het niet zitten om heel veel aandacht aan mijn make-up te besteden aangezien ik na het sporten toch onder de douche stap. Ik ga je vandaag vertellen hoe je het beste een sweatproof make-up look kunt creëren!

Natuurlijke blos
Iets wat ik als tip wil meegeven is om geen foundation, poeder of andere make-up basis op je gezicht te doen. Deze voorkomen namelijk dat je huid vrij kan ademen. Tijdens het sporten gaan je poriën open staan en wanneer jij al van alles op je gezicht hebt gesmeerd belemmer je dit. Spring dus snel op de loopband wanneer je de sportschool binnen komt en ga een stukje rennen om ervoor te zorgen dat je een mooie, natuurlijke blos op je wangen krijgt!

Waterproof
Ga ten alle tijden voor make-up die waterproof is als je gaat sporten. Tijdens het sporten ga je zweten en dan is het met gewone make-up al snel gedaan. Sterker nog, je wil niet achteraf in de spiegel kijken en je realiseren dat je er al die tijd als een pandabeer hebt bijgelopen. Ga dus voor waterproof om zulke nare situaties te voorkomen.

Keep it casual
Ten eerste is dit fijner voor jezelf en ten tweede ziet het er nogal vreemd uit (vind ik zelf) als je helemaal opgemaakt de sportschool in komt lopen. Je zult dan nog meer opvallen dan zonder make-up of met maar een beetje make-up. Kies dus verstandig. Gebruik wat mascara, teken je wenkbrauwen een beetje bij en doe eventueel een beetje lipgloss of lippenstift op. Maar gebruik wel alleen nude kleurtjes. Een knalrode lippenstift is helemaal niet nodig tijdens een workout en het gaat ook nog eens allemaal rondom je flesje water zitten. Dat geeft alleen maar troep!

Wees trots op jezelf
Je bent natuurlijk op je mooist als je straalt. Als jij gewoon een goede workout achter de rug hebt en trots op jezelf kunt zijn omdat je zo goed bezig bent, zie je er al geweldig uit! Probeer dus te bedenken hoe goed je bezig bent en hoever je al op weg bent naar je doel en die make-up kan je tijdens het sporten vast gestolen worden!

Wat doe jij aan je uiterlijk als je gaat sporten?

Bron hoofdfoto

6 opmerkingen:

 1. Als ik ga sporten…..ALS hahahaha dan doe ik echt nooit make-up op

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips! Ik draag eigenlijk niks qua make-up als ik ga sporten :p xo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Het ligt eraan wanneer ik op de dag ga sporten. Als ik 's avonds ga heb ik vaan nog gewoon make-up van die dag op. Als ik in de ochtend ga heb ik geen make-up op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe eigenlijk niks aan mijn uiterlijk als ik ga sporten...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!