vrijdag 5 december 2014

WEEKLY FITPOST #29: Work-out schema


Ik weet dat het lastig is om alsmaar gemotiveerd te blijven en netjes iedere week een vast aantal keren te gaan sporten. Daarom wil ik graag een trucje met jullie delen dat mij er in ieder geval mee helpt om iedere week netjes alles te doen en door te zetten. Als je benieuwd bent naar hoe ik dit doe, lees dan snel verder!

Eigenlijk is het iets heel simpels, maar het werkt wel. Ik maak namelijk voor al mijn doelen lijstjes. Dit doe ik voor mijn huiswerk, voor de artikelen die ik op mijn blog wil plaatsen, maar ook voor het sporten en voor gezond eten. Mijn work-out schema heb je op de foto kunnen zien. Dit is een schema voor één week, waar voor iedere dag een aantal oefeningen op staan. Door hem aan mijn muur te hangen zie ik hem iedere keer dat ik mijn kamer inloop en is de kans minder groot dat ik vergeet mijn oefeningen te doen.

Voor mijn eten heb ik ook een soort lijstje, maar dan in de vorm van een app. Met de app MyFitnessPal kan ik de hele dag door bijhouden wat ik heb gegeten en welke voedingsstoffen daar in zitten. Ik probeer namelijk een maximaal aantal calorieën per dag binnen te krijgen en aan de hand van deze app gaat dat veel beter!

Tot slot kan je ook een soort weekschema voor jezelf maken waar je op af vinkt hoe vaak je bent gaan sporten. Als je ziet dat je vorige week maar twee keer bent gegaan, dan wordt het een uitdaging om deze week drie vinkjes neer te kunnen zetten. Op die manier wil je jezelf blijven overtreffen en houd je het beter vol.

Wat doe jij om ervoor te zorgen dat je je doelen blijft nastreven?

3 opmerkingen:

  1. Pff ik wou dat ik me door zo'n schema meer zou gaan sporten, maar ik heb de laatste tijd echt 0 motivatie door de drukte met studie. Wel goed van je dat het werkt en dat je je eraan houd x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel knap zeg, ik zou me er zelf niet aan kunnen houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat knap van je! Ik ben zelf aardig lui qua work outs!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!