woensdag 28 januari 2015

LIFESTYLE: Kleuren voor volwassenen


Deze trend is alweer een tijdje bezig: kleuren voor volwassenen. Toch wil ik er even een artikel aan wijden vandaag. Ik heb in december van mijn moeder een kleurboek gekregen, speciaal voor volwassenen. Een paar weken daarvoor had ik er namelijk één voor haar gekocht en ik had al snel zelf mijn eerste kleurplaat ingekleurd in haar boek haha. Ze vond toen dat het tijd werd dat ik mijn eigen kleurboek kreeg. En daar begint dit artikel.

Toen ik klein was kleurde ik graag. Eigenlijk was ik altijd wel graag creatief bezig, Dat is niet zo'n verrassing voor de mensen die mij goed kennen, want ik wil altijd iets creatiefs om handen hebben. Anders kan ik mijn ei niet kwijt zeg maar... Maar goed, ik had al zo'n acht jaar geen kleurplaat meer aangeraakt, tot men bedacht kleurboeken voor volwassenen te gaan maken. Een hele slimme zet, want het is een enorme trend geworden. Er zijn kleurboeken voor ieder budget. Je kunt de 'echte' kopen voor tien euro, maar je kunt ook net als ik lekker naar de Action gaan en daar voor twee euro zo'n boek op de kop tikken. Dat kost minder geld, maar je hebt er net zoveel plezier van.

Nu zul je denken: maar wat is er nou leuk aan kleuren? Dat is toch iets voor kinderen? Helemaal fout! Ik heb namelijk ontdekt hoe heerlijk ontspannen het is om een kleurplaat te maken. Je bent lekker gefocust op de kleurtjes en patroontjes van je kleurplaat, waardoor je je hoofd even helemaal leegmaakt. Alle stress en drukte die je de hele dag bezig houden verdwijnen voor heel even. En dat is echt een heerlijk gevoel! Ik kan jullie dus absoluut aanraden om ook een volwassene kleurboek te kopen en lekker te gaan kleuren. Het is een doelloze bezigheid, maar het is wel heel ontspannend!

Heb jij al een kleurboek voor volwassenen?

Bron hoofdfoto

4 opmerkingen:

 1. Ik ken het inderdaad, heb al vaak getwijfeld om zo'n boek te kopen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het heel erg leuk, zelf heb ik het nog niet gekocht. Zoals Merdjelin twijfel ik een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er 1 maar gebruik het eigenlijk te weinig...moet gauw maar weer eens gaan kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jeeeeej, ik heb ook zo'n boek en wanneer ik begin met kleuren wordt ik echt helemaal vrolijk!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!