dinsdag 24 februari 2015

LIFESTYLE: Tips voor het leren van je autotheorie!


Hi meiden! Afgelopen donderdagochtend ben ik met mijn moeder naar Alkmaar geweest omdat ik mijn autotheorie examen had. Ik was ontzettend zenuwachtig, maar uiteindelijk ben ik in één keer geslaagd! Zo blij hihi. Om de meiden die hun theorie nog moeten doen een handje te helpen ga ik vandaag vertellen hoe ik hiervoor geleerd heb!

Ik had van een vriendin een examenboekje en een CD-rom met 10 oefenexamens geleend om te gaan leren. Zelf maak ik met leren voor tentamens en andere schoolopdrachten altijd een samenvatting, dus daar begon ik nu ook automatisch mee. Ik ben het theorieboekje door gaan lezen en van belangrijke en niet-logische dingen heb ik aantekeningen gemaakt in een schriftje. Dit heb ik niet in één keer gedaan hoor. Ik denk dat ik hier in totaal 3 of 4 keer een avondje aan besteed heb. Toen ik het hele boekje doorgewerkt had, las ik mijn samenvatting twee keer goed door en toen begon ik met oefenen. Ik heb de cd-rom erbij gepakt en ik ben oefenexamens gaan maken. De eerste paar keren haalde ik alleen maar onvoldoendes, maar door van de fouten die ik maakte aantekeningen te maken ging het al snel beter! Ik ging steeds meer begrijpen van verkeersregels, ik kreeg meer inzicht in het verkeer en ook in het onderdeel gevaarherkenning. Tot de avond voor mijn theorie-examen heb ik nog oefenexamens gemaakt. Onderweg naar Alkmaar las ik alles nog één keer voor de laatste keer door en toen ben ik er gewoon voor gegaan! Ik dacht bij mezelf, of ik haal het gewoon, of ik moet het nog een keer proberen. Ik maakte er vooral een niet te groot ding van voor mezelf, waardoor ik mijn zenuwen veel beter onder controle kon houden! 

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hebben voor als jullie binnenkort ook examen moeten gaan doen voor jullie autotheorie! 

Hoe leer jij of hoe heb je geleerd voor je theorie-examen?

Bron hoofdfoto

2 opmerkingen:

  1. Ik had zo een hekel aan het leren van de auto theorie, ik moest ook lessen gaan volgen hier in het dorp elke maandagavond om 7 uur tot 9 uur, bLeghhh maargoed zo leer je het wel heel erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig heb ik hem al gehaald! Maar fijne tips!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!