Pagina's

woensdag 11 maart 2015

FOOD: Review QR Toko Maaltijdbox


Ongeveer twee weken geleden kreeg ik de vraag van QR Toko of ik een maaltijd box wilde reviewen voor mijn blog. Deze box zou in het teken staan van oosterse gerechten. Aangezien ik nog niet heel veel Oosterse maaltijden gegeten heb in mijn leven, leek het me leuk om op deze manier wat nieuwe dingen te kunnen proberen. Ik heb dus meteen ja gezegd en een paar dagen later stond er een postbezorger voor de deur met deze enorme food box!




Bij het openmaken van de box werd ik alsmaar nieuwsgieriger. Er leek namelijk geen eind aan de inhoud te komen. Er zitten zoveel producten in, dat ik niet eens alles op de foto heb weten te krijgen. Op de foto hierboven kun je zien dat er een mapje met papieren bij zit. Hier staan de drie recepten heel duidelijk op uitgelegd. Ook kun je zien welke ingrediënten je precies nodig hebt voor een bepaald aantal personen. Je kunt de gerechten voor twee, vier of zes personen maken. Het enige wat je zelf hoeft te kopen in de supermarkt is 200 gram kipfilet, varkenshaas en garnalen. Makkelijker kan het niet, toch? Ik heb aangegeven dat ik wel van een zoete/milde combinatie hield, dus op basis daarvan werd mijn maaltijd box door QR Toko samengesteld.




Het eerste gerecht wat ik gemaakt heb was Tausi Kai Tjap Tjoy: Chinese roerbakgroenten in zwarte bonensaus met zilvervliesrijst. Ik hoefde hier alleen zelf kipfilet aan toe te voegen en wat peper en zout. Hoewel ik het best spannend vond om voor het eerst zelf een Oosters gerecht te gaan maken, moet ik zeggen dat het super goed te doen is. Het recept is erg duidelijk en legt je stap voor stap precies uit wat de bedoeling is. Het kan dus eigenlijk niet fout gaan! Ook vond ik het heerlijk dat de groenten zo vers waren. Die zaten namelijk in de box nog verpakt in een kleine koelbox. Dit gerecht was echt heel lekker en ook mijn moeder en zusje waren heel enthousiast. Toch wilde ik nog niet teveel verklappen, dus heb ik van mijn andere twee gerechten geen foto's voor jullie. Wel waren die gerechten ook heel lekker en zeker de moeite waard om eens te maken! 



Verder zaten er nog een Aziatische krant in het pakket, wat foldertjes en twee paar eetstokjes met een heel schattig printje. Aangezien ik nog niet heel behendig ben met Chinese stokjes, heb ik mijn gerechten gewoon met bestek gegeten. Maar ik ga ze zeker bewaren voor als ik nog een keer wat lekkers ga maken, zoals sushi bijvoorbeeld! 

Ben je benieuwd geworden? Dan kun je op de website van QR Toko zelf een maaltijdbox bestellen. Je kunt voor de ready-to-eat box gaan, maar als je de lat wat hoger wil leggen kun je ook voor één van de inspiratieboxen kiezen. De ready-to-eat box kost maar € 29,90 en speciaal voor mijn lezers heb ik samen met QR Toko een kortingscode samengesteld. Met de code DONNALUISA krijg je maar liefst 10 procent korting! Heel veel kookplezier en ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten als je de box ook gaat bestellen!

Kook jij weleens Oosterse gerechten?

2 opmerkingen:

  1. Wat een grappige box en wat leuk dat je het hebt geprobeerd. Denk alleen niet dat het iets voor mij is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zo een box! dat wil ik ook wel eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!