dinsdag 7 april 2015

TIP: Dinner-at-home ideeën


Een lekker en gezellig avondje eten hoeft niet per se in een restaurant. Dat heb ik de laatste tijd wel gemerkt. Ik ga om de maand ongeveer eten met vriendinnen, omdat we elkaar van onze studie kennen en het nog steeds hartstikke goed met elkaar kunnen vinden. Maar om nu iedere keer minimaal 30 euro per persoon kwijt te zijn aan zo'n avondje vinden we toch wel een beetje veel. Daarom hebben we het op een andere manier aangepakt. We organiseren nu om de beurt bij één van ons thuis een etentje. Als je een beetje creatief aangelegd bent en de tips opvolgt die ik je in dit artikel ga geven, dan heb jij ook binnen de kortste keren een super leuk etentje georganiseerd!

Tapas night
Het idee van tapas is dat je allerlei kleine gerechtjes maakt en die op tafel zet. Zo kan iedereen pakken wat hij/zij lekker vind en heb je ook het probleem niet dat niet iedereen alles lust. Je kunt er typische Spaanse gerechtjes voor maken, maar je kunt ook afspreken dat iedereen die komt eten een paar kleine hapjes maakt en die meeneemt. Zeker weten dat het bij iedereen in de smaak zal vallen als je het zo aanpakt!

Zomeravond
Heb je een beetje een grote tuin? Ga dan lekker op een zomeravond in de tuin eten! Super leuk als je de tafel leuk dekt, kaarsjes neerzet en eventueel wat fakkels in de tuin zet. Zorg voor wat muziek en eventueel voor dekentjes als het gaat afkoelen. Zo kun je de hele avond lekker genieten.

Mini pizza's
Hier is een speciaal apparaat voor en dat weet ik zelf ook pas sinds ik bij een vriendin mini pizza's ging maken. Het heet een pizzarette en je kunt er binnen een paar minuten kleine pizza's mee maken. Super leuk om te doen, want je kunt de hele tijd variëren en bekijken in wat voor soort pizza je trek hebt. Zet bakjes op tafel waar je alle ingrediënten in doet en laat iedereen lekker creatief bezig zijn.Mini pannenkoekjes
Ook zo'n leuk idee waar je eindeloos mee kunt variëren! Dit heb ik laatst ook voor het eerst gedaan en ook hier is een speciaal apparaat voor. Het is een soort gourmetplaat met kleine rondjes waar je het beslag in doet. Als je pannenkoek klaar is kun je bedenken wat je erop gaat doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook spekjes door je beslag doen en deze meebakken!

Kleurenthema
Een kleurenthema bij een etentje? Ja, waarom niet! Het zal even voorbereiden zijn en misschien is het zelfs nog een uitdaging als je in de supermarkt rond loopt, maar je kunt bijvoorbeeld (voor de healthy's onder ons) alles in het groen kopen. Lekker stukjes komkommer, avocado en wat olijven op tafel. Misschien een lekker mix drankje dat groen van kleur is zoals Pisang en ga zo maar door. Het is een uitdaging, maar daarom kan het juist heel leuk zijn.

Vakantie herbeleven
Ben je met je vriendinnen op vakantie geweest? Dan is het hartstikke leuk om een avondje te gaan eten met z'n allen en de sfeer van die vakantie weer proberen te herbeleven. Maak typische gerechtjes uit je vakantieland, drink die lekkere cocktails die jullie daar vaak in de kroeg bestelden, maak een afspeellijst met alle vakantienummers, pak er fotoalbums (of een laptop) bij en ga die fijne herinneringen samen ophalen. Succes gegarandeerd!

Heb jij nog ideeën voor een gezellig etentje?

Bron hoofdfoto

7 opmerkingen:

 1. Leuke ideeen, vooral tapas night lijkt me leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh die mini pizza's zien er zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke ideeën! Die mini pizza's lijken mij heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een toffe ideeën staan hiertussen. Vooral die laatste<3 Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. awww wat een leuke en gezellige inspiratie en ideeën. !

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke ideeën zeg! Mini pizza's klinkt zeker goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke ideeën! Ik heb twee vriendinnen die helemaal dol zijn op pizza, dus ga met hun zeker een keer mini pizza's maken :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!