donderdag 4 juni 2015

PERSONAL: Hoe of wat met mijn blog?


De afgelopen maand heb ik even een blog-break genomen, want ik had even tijd nodig om wat dingen voor mijzelf op een rijtje te zetten. Zo ben ik heel druk geweest met school, maar ook met mijn rijlessen en ik had tijdelijk even twee banen. Teveel bezigheden om daarnaast ook nog te bloggen, dus mijn excuus voor de stilte die hier geheerst heeft. Maar er is nog iets wat meespeelde en vandaag wil ik daar graag jullie mening over horen.

Natuurlijk was het niet echt te doen om mijn blog nog bij te houden terwijl ik het zo druk had, maar niet alleen die drukte speelde daarin een rol. Ik ben namelijk al twee maanden aan het twijfelen over wat ik nu precies wil met mijn blog. Ik merk dat het aantal bezoekers de laatste tijd (mede door mijn gebrek aan tijd) is afgenomen en dat vind ik erg jammer. Tegelijkertijd met die bezoekers daalde dan ook mijn motivatie. 

Ik vind schrijven echt super leuk om te doen en momenteel heb ik ook een bijbaan waar ik als content writer aan de slag ben gegaan. Daar ligt het probleem dus niet. Maar de tijd die een blog vraagt is toch wel iets waar je continu rekening mee moet houden. Dus nu zit ik een beetje in een dilemma: doorgaan met bloggen, maar dan op een lager pitje? Of... Nee ik wil niet echt stoppen met mijn blog. Daarvoor vind ik het contact met mijn lezers en alle nieuwtjes die ik erdoor te weten kom veel te leuk!

Oké, www.donnaluisa.nl blijft dus bestaan. Maar hebben jullie misschien tips voor mij? Is het misschien verstandiger om over te stappen naar Wordpress ipv bij Blogger te blijven? En zo ja, hoe kan ik dit dan het beste aanpakken? Ik vind het namelijk nogal een grote stap en als ik erover nadenk lijkt het mij onwijs veel gedoe. Als iemand hier ervaring mee heeft, hoor ik dat heel graag.

Misschien is dit een beetje een vreemd artikel en lijkt het alsof ik een heel monoloog gevoerd heb en zo al tot een oplossing ben gekomen, maar dat is niet hoe het werkelijk zit. Ik zou jullie hulp echt heel graag willen gebruiken om weer op een soort recht pad te belanden met mijn blog. Ik ben op dit moment het spoor namelijk een beetje bijster...

9 opmerkingen:

 1. Ik werk gewoon op blogger het is gewoon wat jij fijner vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit ook over Wordpress na te denken! Dus als je het antwoord hebt: let me know! XO

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik toch ga switchen naar wordpress aangezien je dan beter gevonden wordt via google, je hebt wat meer mogelijkheden voor een persoonlijkere insteek in je lay out en veel bedrijven werken met een soortgelijk systeem! X

   Verwijderen
 3. Ik werk via wordpress en vind het heel erg fijn, is ook heel veel over te vinden qua tips! Ik weet niet hoe blogger werkt dus ik kan het niet vergelijken. En met je 'bloggers dip', ik heb dit ook heel vaak gehad en wanneer dan ook nog eens mijn bezoekers daalde werd ik helemaal gedemotiveerd. Gelukkig ben ik doorgegaan en het gaat nu hartstikke goed met mijn blog! Gewoon doorgaan op de manier die jij fijn vind, ik post soms ook maar 3x per week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed dat je doorgezet hebt! Ik heb dit weekend ook alweer wat artikelen vooruit geschreven dus ik ga ook lekker door. Alleen dan niet meer met iedere dag een artikel inderdaad :)

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blogger vind ik goed genoeg, maar met wordpress kun je makkelijker gevonden worden door Google (volgens mij, door allerlei hulpmiddelen). Wat is de reden dat je naar Wordpress wilt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind Blogger ook fijn werken, maar ik zit inderdaad vanwege de vindbaarheid van mijn blog te denken om over te stappen. En veel bedrijven werken met wordpress of een soortgelijk systeem, dus het is ook wel handig om dan te weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Dank je wel voor je reactie!

   Verwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!