zaterdag 28 juni 2014

NIVEA honingmasker


Ik ben gek op een lekker gezichtsmasker na een drukke week of een periode van stress. Toen mijn stage afgelopen was kreeg ik van een mede-stagiaire dit honingmasker van Nivea. Ik kon niet wachten om hem te gaan testen, dus dat heb ik een paar dagen later meteen gedaan! Ben je benieuwd wat ik ervan vond? Dan is het zeker aan te raden om deze review te lezen!


Dit honingmasker is voor de droge of gevoelige huid. Het belooft de huid te voeden en te verzachten. De belangrijkste bestanddelen zijn dan ook honing extract, amandelolie en Hydra IQ. Honing is een natuurproduct dat zorgt voor het herstellen van de huid en de vochtbalans van de huid. Het heeft een verjongend effect en vermindert rimpels. Amandelolie is een pure olie die vol vitamines zit. Het is vochtinbrengend en trekt snel in. Hydra IQ is een bestanddeel dat de droge of gevoelige huid goed hydrateert.

Het masker bevat twee keer 7,5ml. Het masker is namelijk verdeeld in twee delen, zodat je hem gemakkelijk nog een keer kunt gebruiken zonder dat hij uitdroogt na het openen. Dit vind ik zelf een hele handige uitvinding. Er wordt aangeraden om dit masker 1 à 2 keer per week te gebruiken en hem dan 10 tot 15 minuten in te laten trekken. Je hebt er dus niet heel veel tijd voor nodig, wat handig is als je weet dat je nog andere dingen moet doen. 


En dan nu de test: wat vind ik van dit gezichtsmasker? Ik heb de bovenste helft van het maskertje getest en het eerste wat mij opviel was dat hij erg lekker rook. Een lekkere honinggeur, maar niet te overheersend. Dat vond ik erg fijn. Daarnaast smeert hij heel gemakkelijk uit over je gezicht. Ik was namelijk een beetje bang dat hij net als echte honing een beetje stroperig zou zijn, maar dat was gelukkig niet zo. Wat sommige maskers veroorzaken is dat je na het aanbrengen je gezicht nog amper kunt bewegen, omdat hij hard opdroogt. Dat was ook (gelukkig) niet het geval bij deze! Ik kon mijn gezicht nog gewoon blijven bewegen. Na 15 minuten keek ik in de spiegel en zag ik dat het masker voor het grootste gedeelte was ingetrokken. Het was dus niet heel lastig om de laatste restjes nog te verwijderen. Weer een pluspunt! Ik ben wel erg positief he? Haha.

Maar helaas is er ook iets wat ik minder vind aan dit masker en dat is het volgende: wanneer je de bovenste helft van het maskertje hebt gebruikt en je wilt op een ander moment de onderste helft gebruiken, dan heb je de gebruiksaanwijzing niet meer. Als je dus vergeten bent hoelang je het masker ook alweer moet laten intrekken dan zie je dat niet meer, want dat stond op de verpakking van de bovenste helft! Dat is dus wel jammer, maar gelukkig kan het geen kwaad om een masker wat langer in te laten trekken, dus voor de zekerheid kun je hem dan gewoon een halfuurtje laten intrekken. Dan weet je zeker dat hij zijn werk heeft kunnen doen!

Pluspunten:
- Fijne geur
- Trekt goed in
- Gemakkelijk te verwijderen
- Handige opdeling van de verpakking

Minpunten:
- Gebruiksaanwijzing staat niet op beide helften aangegeven

Ik vind dit honingmasker van Niveau zeker een aanrader. Hij voelt erg fijn aan op je gezicht en is weer gemakkelijk te verwijderen. Mijn huid werd er, zoals beloofd, best wel zacht van en ik had na gebruik wel het gevoel dat mijn huid goed gehydrateerd was. Ik kan je dit masker dus zeker aanraden! Je kunt hem in verschillende drogisterijen of hieronder kopen voor € 1,89.
6 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op gezichtsmaskers! Moet het wel vaker gaan gebruiken x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hanidg dat het in twee delen verdeeld is, zo'n maskertje is anders vaak veeel te veel voor mij. Lijkt me lekker maskertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij een lekker maskertje, grappig dat hij in twee delen zit. Beetje onhandig van die gebruiksaanwijzing, maarja!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een fijn masker, deze ga ik ook eens kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een fijn masker. Ik gebruik altijd het honing masker van dr van der hoog maar wil deze ook wel is een keer uittesten!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!