vrijdag 31 oktober 2014

WEEKLY FITPOST #24: Sporten in de herfst!

Wanneer het herfst wordt, merk ik dat mensen om mij heen altijd een beetje minder vrolijk worden. Het weer zit niet mee, het wordt kouder buiten en dat zijn natuurlijk geen leuke dingen. Vooral niet als je van sporten houdt! Maar als je een beetje positief bent ingesteld kun je ook de leuke kant van sporten in de herfst ontdekken. Ik ga je daar vandaag een handje mee helpen!

De wereld is mooier


Valt het je nooit op hoeveel mooier de buitenwereld wordt wanneer de blaadjes van de bomen gaan vallen? Ik vind buiten zijn zelf dan altijd veel leuker en meer rustgevend dan gewoonlijk. Lekker om je heen kijken, genieten van de mooie natuur en gewoon even ontspannen. Ook buiten sporten zal dan veel lekkerder zijn, aangezien je veel relaxter bezig bent!

De sportscholen zijn leger


Heerlijk dat het najaar weer is begonnen, want dan is het meestal veel rustiger in de sportschool. Al die mensen die een paar weken voor de zomer begint impulsief beginnen met trainen hebben het tegen deze tijd vaak alweer opgegeven, wat betekent dat je weer lekker alle ruimte hebt om je work-outs te gaan doen!

Je komt niet in een sleur terechtHet woord 'herfstdip' komt je vast niet geheel onbekend voor. Logisch ook, want iedereen heeft hier weleens last van gehad. Misschien zelfs wel vaker! Wanneer de zomer voorbij is, de leuke feestjes afgelopen zijn en het weer slechter wordt buiten gaan mensen zich al snel eenzaam voelen. Je doet namelijk vaak minder leuke dingen. Maar door goed in beweging te blijven zal je beter in je vel zitten en dus minder last hebben van deze vervelende dip!

Meer voldoening


Stel dat je er als een berg tegenop ziet om naar de sportschool te moeten fietsen door de regen of om een stuk te gaan hardlopen, bedenk dan hoeveel voldoening het je zal geven als je toch geweest bent. Vaak moet je jezelf er alleen even toe zetten en is het dan weer hartstikke fijn om bezig te zijn. En als je eenmaal klaar bent zul je jezelf veel beter voelen wanneer je eindelijk weer lekker binnen bent met een lekker warm kopje thee!

Klaar voor de zomer


Weet waar je het voor doet en houd dat doel continu voor ogen. We willen namelijk allemaal weer goed in ons vel zitten als de zomer begint. Nu is het de tijd om daar aan te gaan werken! Stop dus met excuus te maken en ga lekker bewegen!

Bron hoofdfoto

Wat helpt jou om ook in de herfst gemotiveerd te blijven om te sporten?

4 opmerkingen:

 1. volgens mij helpt niks bij ben nog steeds niet wezen sporten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt een goed artikel met goede motivatietips om er weer even helemaal tegenaan te gaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sport bij de universiteit en daar zal het nooit leeg zijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne post met plaatjes. Ik moet wat gaan vinden om te doen. Ik denk dat het yoga word. Poging 8376263 dit maal..

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dank je wel!